intro

Όταν ο εθελοντισμός ξεκινάει απ’ το σχολείοΑπό τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου μας:

Ήταν πολύ όμορφο το πρωινό της Κυριακής 27 Μαρτίου, που μαζευτήκαμε καμιά εικοσαριά άτομα για να βάψουμε τα κάγκελα του Δημοτικού μας Σχολείου. Ο Σύλλογος έψαχνε από την αρχή της σχολικής χρονιάς την οικονομικότερη λύση για να βαφτούν τα κάγκελα του σχολείου. Στην πορεία μετά από ιδέα – πρόταση του Μάκη Κατσιγίνη, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθειά του, καταλήξαμε στην εθελοντική εργασία.

Το εθελοντικό κίνημα προχωρεί παντού ως αντίδοτο στις δύσκολες μέρες που περνάμε και ήταν πολύ θετικό για το χωριό μας το μήνυμα που έδωσε η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Συλλόγου μας. Ανταπόκριση που δεν εκδηλώθηκε μόνο με τη συμμετοχή στη δουλειά αλλά και με την ηθική και υλική στήριξη άλλων.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για τούτο το Σύλλογο της Αθήνας, ο οποίος για άλλη μια φορά στάθηκε δίπλα μας και μας ενίσχυσε οικονομικά. Είναι πολύ σημαντικό για μας να νοιώθουμε τους συντοπίτες μας να νοιάζονται για το σχολειό και τα παιδιά μας. Επίσης να ευχαριστήσουμε όσους ακόμα μας ενίσχυσαν οικονομικά στην προσπάθειά μας αυτή.

Όλοι οι υπόλοιποι, που μαζευτήκαμε με τα πινέλα στο χέρι στην αυλή του σχολείου μας, μέλη του Συλλόγου, άλλοι γονείς, οι δάσκαλοι του σχολείου μας και άλλοι ευαισθητοποιημένοι συγχωριανοί μας, περάσαμε πολύ όμορφα. Χωρίς να σταματάμε τη δουλειά, που διάρκεσε 5-6 ώρες, με τα πειράγματα, τα αστεία μας, τους καφέδες, τα αναψυκτικά και τα γλυκά μας κάναμε μια καταπληκτική «σχολική» εκδρομή. Αισθητή έγινε η απουσία των περισσότερων γονέων. Ελπίζουμε την επόμενη φορά να τα καταφέρετε. Τα κάγκελα του αυλότοιχου, της παιδικής χαράς του σχολείου, της μεγάλης κεντρικής σκάλας, η μεγάλη εξωτερική αυλόπορτα και τη δεξαμενή του πετρελαίου δέχτηκαν την καλά προετοιμασμένη από το Σύλλογο μας επίθεση των εθελοντών και πρασίνισαν όμορφα για το …καλό τους. Οι …καθυστερημένης προσέλευσης ασχολήθηκαν με την περιποίηση του σχολικού κήπου.

Είμαστε σίγουροι ότι η επιτυχημένη αυτή προσπάθειά μας θα ευαισθητοποιήσει και άλλους που τώρα έδειξαν να ξαφνιάζονται στο κάλεσμά μας ή έμειναν αδρανείς. Παντού αλλά ιδιαίτερα στα μικρά χωριά ο εθελοντισμός θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής όλων μας. Όταν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε σημαντικά πράγματα. Ο Σύλλογός μας ύστερα απ’ την επιτυχία της δοκιμαστικής μας αρχής θέτει τώρα μεγαλύτερους στόχους: «Εμπρός να βάψουμε τους εξωτερικούς τοίχους του σχολείου μας», οι οποίοι έχουν εμφανή τα σημάδια της φθοράς. Σε συνεργασία με τους δασκάλους μας ζητάμε την οικονομική βοήθειά σας και τη συμμετοχή σας στη δύσκολη αυτή προσπάθεια. Το σχολείο μας ήταν και θα είναι το καμάρι του χωριού μας.

Και με αφορμή το πικρόχολο σχόλιο : «τι το θέλουν το βάψιμο αφού το σχολείο θα κλείσει!!!» θέλουμε να τονίσουμε ότι το σχολείο μας, όσο εμείς το αγαπάμε, όσο οι δάσκαλοί μας προσπαθούν, όσο τα παιδιά μας φιλότιμα αγωνίζονται, όχι μόνο δεν θα κλείσει αλλά θα συνεχίσει να εφοδιάζει τα παιδιά μας με τις απαραίτητες γνώσεις για την προκοπή τους, όπως με επιτυχία έχει κάνει πολλές δεκαετίες τώρα.

Το σχολείο μας δεν θα κλείσει γιατί το χρειάζεται η τοπική κοινωνία. Χρειάζεται τις φωνές, τα γέλια, τις σκανταλιές, τα τραγούδια, τις παρελάσεις, τις εκδηλώσεις, τα θεατρικά, τη ζωντάνια των παιδιών μας. Το χωριό μας έχει όλες τις προοπτικές να αναπτυχθεί παραπέρα, να κρατήσει το σχολειό του ανοιχτό, να μη γίνει γηροκομείο, να μην ερημώσει. Και εμείς, οι νέοι που έχουμε μικρά παιδιά, θα αγωνιζόμαστε πάντα γι αυτό.

Ένα ολόθερμο ευχαριστώ απ’ το Σύλλογό μας σε όσους ανταποκρίθηκαν στο πρώτο κάλεσμά μας και τώρα που τους είδαμε με το πινέλο στο χέρι τους διαβεβαιώνουμε: «Ήσασταν άψογοι. Σας εγκρίνουμε. Στην επόμενη πρωτοβουλία μας που προαναφέραμε θα σας προτιμήσουμε!!!

Για το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Βρίσας

Η πρόεδροςΕπιστροφή