Εθελοντική προσφορά από τους …συνήθεις ύποπτους

Από ανάρτηση του Προέδρου πληροφορούμαστε ότι η Ειρηνη θαλασσελλη και ο συζυγός της Giannhs Pappas εθελοντικά έκοψαν τα χόρτα από το συνεργείο του Παπαγιάννη έως και το γεφύρι στη Βρίσα εις μνήμην του Παναγιώτη Παππά, Χριστίνας Παππά και Ευστράτιου Θαλασσέλλη .

Ο Πρόεδρος τους ευχαριστεί και εμείς συνυπογράφουμε!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στη Ειδήσεις | Σχολιάστε

Η Βιβλιοθήκη επισημαίνει

Η Βιβλιοθήκη βρίσκεται στην ανάγκη επισημάνει τα εξής αυτονόητα:

Το ότι η συμμετοχή των παιδιών στις διάφορες δραστηριότητες είναι εντελώς προαιρετική δεν σημαίνει ότι μπορεί να γίνεται όποτε θέλει και προπαντός όποια ώρα θέλει. Οι εθελοντές που αναλαμβάνουν τις διάφορες δραστηριότητες εθελοντικά είναι υπεύθυνα άτομα τα οποία εργάζονται με βάση κάποιο πρόγραμμα. Και η αλλοπρόσαλλη παρουσία των παιδιών δημιουργεί πολύ σημαντικά προβλήματα.

Για να γίνουν σαφή τα παραπάνω θα αναφερθούν δυο παραδείγματα:

Στη ζωγραφική το κάθε μάθημα είναι αλληλένδετο με το προηγούμενο και η συχνή απουσία κάποιου παιδιού αποσυντονίζει την προπάθεια. Επίσης στην αρχή κάθε μαθήματος δίνονται αναλυτικές οδηγίες απολύτως απαραίτητες για τη συνέχεια. Η καθυστέρηση στην προσέλευση πάλι δημιουργεί πρόβλημα.

Στη μουσική το ωράριο είναι απο τις 4.00 ως τις 7.00. Όσο και να προγραμματίζεται η ώρα για κάθε παιδί ή ομάδα παιδιών, δεν μπορεί να τηρηθεί απόλυτα. Επομένως δεν είναι σωστό να έρχεται κάποιο παιδί 10 ή 15 λεπτά πριν τις 7.00 γιατί μπορεί να έχει καθυστερήσει και το προηγούμενο.

Κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια για το καλό των παιδιών του χωριού μας και της τοπικής κοινωνίας. Ας προσπαθούμε όλοι να είμαστε συνεπείς.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στη Ειδήσεις | Σχολιάστε

Στη μνήμη των αγαπημένων παππούδων/γιαγιάδων του

Ο Κωνσταντίνος Ρεκλός του Ιωάννη, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο χωριό μας και χωριό των προγόνων του, πρόσφερε στη Βιβλιοθήκη το ποσό των 300€, στη μνήμη των παππούδων και των γιαγιάδων του: Γεωργίου και Ελπινίκης Ρεκλού και Δημητρίου και Μυρσίνης Σάββα.

Η Βιβλιοθήκη ευχαριστεί και εύχεται να είναι γερός να θυμάται και να τιμά τους αγαπημένους του προγόνους και το χωριό τους/του.

Σημείωση: Με το ποσόν αυτό η Βιβλιοθήκη θα καλύψει (σχεδόν) το κόστος της εγκατάστασης ηλιακού φωτισμού στο κοντέινερ του χωριού για τη διευκόλυνση των εκεί δραστηριοτήτων, όπως -προς το παρόν- του αργαλειού και των θεατρικών ομάδων.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στη Ειδήσεις | Σχολιάστε

Για την επιδότηση ενοικίου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΙΑΣ
dimitrihp@gmail.com
176.92.148.146
ΕΚΤΙΜΏ ότι ο Πρόεδρος του χωριού μας, κύριος Νικόλαος Λάσκαρης, δεν διάβασε ακόμα τ0 παραπάνω σχόλιο μου, που ίσως ενδιαφέρει πολλούς εκτός από εμένα. Καλό θα ήταν να αναρτηθεί σε τέτοια θέση και με ανάλογο τίτλο ώστε να κινήσει το ενδιαφέρον του και πράξει τα δέοντα. Τουλάχιστον έτσι νομίζω εκτός και αν κάνω λάθος που δεν το νομίζω.
ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ
Σήμερα πληροφορήθηκα ότι για το σεισμό της Λέσβου μέχρι στιγμής δεν υπάρχει παράταση της επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης και σταματάει στο 24ο τρίμηνο για όλους. Κατόπιν αυτού εκτιμώ ότι πρέπει να ενημερωθεί ο πρόεδρος του χωριού μας και αυτός να ενημερώσει ΑΜΕΣΩΣ τον Νομάρχη μας, ο οποίος με τη σειρά του να ενημερώσει ΑΜΕΣΩΣ τους αρμόδιους της Κυβέρνησης για την άμεση παράταση της εν λόγω επιδότησης, η οποία δεν είναι δα και πολύ δαπανηρή για την Κυβέρνηση. Αποέγκριση | | | Επεξεργασία | Ιστορικό | Ανεπιθύμητο | Διαγραφή
Χίλια και άλλα τόσα μπράβο σε όλους εσάς. Αποέγκριση | | | Επεξεργασία | Ιστορικό | Ανεπιθύμητο | Διαγραφή
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στη Ειδήσεις | Σχολιάστε

Γνωστοποίηση μνημοσύνου

Μεθαύριο Κυριακή, 21 του μήνα, θα τελεστεί στον άγιο Ευστάθιο το εννεάμηνο μνημόσυνο της Χριστίνας Παππά, το γένος Μπαλή.

Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια μέρα στον άγιο Βασίλειο του Αγίου Δημητρίου, στην Αθήνα, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο του Παναγιώτη Θ. Κούσκου.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στη Ειδήσεις | Σχολιάστε

Για την κηδεία του Ιγνάτη

Οι φίλοι του Ιγνάτη μας ενημερώνουν ότι συγκεντρώθηκε ήδη το απαιτούμενο ποσό για την κηδεία στο χωριό μας του Ιγνάτη Ρεπανέλλη. Για το λόγο αυτό δεν χρειάζονται άλλες προσφορές.

Η κηδεία του Ιγνάτη-εκτός απροόπτου- θα γίνει την Κυριακή.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στη Ειδήσεις | 1 σχόλιο

Από το Νηπιαγωγείο Βρίσας

Σήμερα ολοκληρώθηκε ένα έργο στην αυλή του Νηπιαγωγείου μας. Ο χλοοτάπητας και το υπόστεγο είναι δωρεά από τη μαθητική κοινότητα του κολλεγίου Αθηνών( δηλαδή χρήματα που μάζεψαν μαθητές του κολλεγίου )και το κόστος ανέρχεται στα 4000€ περίπου . Βέβαια για να γίνει αυτό, μεσολαβητής είναι ο κ. Καρατζάνος Παναγιώτης που εργάζεται ως εκπαιδευτικός εκεί και κατάγεται από τον Πολιχνίτο. 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Χαλακατέβα, τον κ. Ντοτσι , την κ.Λοσκαλτσο , την κ. Πλεμμένου και την κ. Καματσου που ήρθαν σήμερα να μας βοηθησουν. Για να κολλήσουμε τον χλοοτάπητα χρειάστηκαν 25 κόλλες σιλικόνης. Εκ των οποίων οι 15 πληρώθηκαν από τον κ. Ντοτσι. 

Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τον Σύλλογο γονέων που θα μας κάνει την επιγραφή για τη δωρεά που έγινε, περίπου στα 60€.

Σας ευχαριστούμε  για την συνεργασία.

Νηπιαγωγείο Βρίσας

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στη Ειδήσεις | Σχολιάστε

Αύριο οι τελευταίοι Χαιρετισμοί

Αύριο Παρασκευή, δυο βδομάδες πριν την Μεγάλη Παρασκευή, θα ψαλλούν στον Άγιο Ευστάθιο οι τελευταίοι Χαιρετισμοί.

Η αναφορά γίνεται για να τιμήσει η σελίδα μας τα άτομα που συμβάλουν στην μελωδικότητα των ακολουθιών αυτών (και όχι μόνο).

Η Μερόπη Κακάμπουρα-Φρύσσα και η Ειρήνη Πετρέλλη-Παράκοιλα με τις μελωδικότατες φωνές τους, όπως κάθε χρόνο, παρά τα σημαντικά προβλήματα που συσσωρεύουν οι πολλές δεκαετίες (και όχι μόνο αυτές), απαγγέλουν μουσικά το “Άσπιλε” και το “Και δος ημίν Δέσποτα” .

Ο Στάθης Καφαλούκος, πιστός κάθε χρόνο στο ραντεβού του με τις ακολουθίες του Πάσχα, μας μεταφέρει τη μουσική ψαλτική που έμαθε, χρόνια τώρα, από τον αξέχαστο Κώστα Γεωργάκα.

Τέλος βοηθός στο ψαλτήρι ήρθε και ο νεοφερμένος στα Βατερά επιχειρηματίας Γιώργος.

Ας είναι όλοι τους καλά και ας συντελούν -μαζί με το “τακτικό” προσωπικό- να απολαμβάνουμε ηχητικά τις γιορτινές μέρες της Μεγάλης Σαρακοστής και του Πάσχα.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στη Ειδήσεις | Σχολιάστε

Τους καλωορίζουμε!!!

Την Μαργαρίτα και τον Τρύφωνα Περρή στα κλαμπ των γιαγιάδων και των παππούδων!

Ο γιος τους Δημήτρης και η αγαπημένη του Σοφία απόκτησαν τον πρωτότοκο γιο τους!

Να σας ζήσει. Να τον μεγαλώσετε όπως λαχταράτε και να τον καμαρώνετε σε κάθε βήμα και στιγμή της ζωής του.

Η Προγιαγιά Μαρία να τους καμαρώνει όλους, μικρούς και μεγάλους, και να χαίρεται με τις χαρές τους.

Μαργαρίτα και Τρύφωνα οι τίτλοι τιμής (γιαγιά και παππούς) έχουν βαρύ κόστος, όχι τόσο υλικό όσο φροντίδας και βοήθειας. Να είστε γεροί να προσφέρετε!!!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στη Ειδήσεις | Σχολιάστε

Μια τραγική απώλεια τη Θεσσαλονίκη

Με ενημέρωσαν ότι πριν 2 περίπου μήνες βρέθηκε νεκρός στη Θεσσαλονίκη ο Ιγνάτης Ρεπανέλλης. Εκεί δεν είχε κανένα συγγενή. Οι αρμόδιες υπηρεσίες τον έψαξαν εδώ αλλά τα άτομα στα οποία απευθύνθηκαν δεν γνώριζαν την ύπαρξη του και απάντησαν αρνητικά. Μαθεύτηκε όμως σιγά-σιγά ότι πέθανε ο Ιγνάτης. Ως φήμη και ως πληροφορία. Οι εδώ φίλοι του, με την Βάσω Κ. Μυρμίγκου να πρωτοστατεί, απευθύνθηκαν σε διάφορες υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη και τελικά κατάφεραν να εντοπίσουν τη σωρό του στην ιατροδικαστική υπηρεσία στο Αριστοτέλειο, λίγο πριν “πεταχτεί” (ταφεί) στα αζήτητα.

Αποφάσισαν να τον τιμήσουν και να τον κηδέψουν με αξιοπρέπεια εδώ στο χωριό του. Το κόστος για την όλη διαδικασία ανέρχεται στα 1650€.

Αν κάποιοι -συγγενείς του ή όχι- θέλουν να βοηθήσουν να συγκεντρωθεί το ποσό αυτό ας επικοινωνήσουν με τη Βάσω Μυρμίγκου στο τηλέφωνο 6983658500. Να σημειώσουμε ότι οι φίλοι του δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν από μόνοι τους το ποσό αυτό.

Άνθρωπος και καλό παιδί ήταν ο Ιγνάτης, γόνος πολύ φτωχικής οικογένειας, ας τον τιμήσουμε!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στη Ειδήσεις | 1 σχόλιο